POVESTEA

Salut

Sunt Chef SOSIN, iubitor de pisici și producător local de sosuri craft.

Am pornit în iulie 2018 cu trei tipuri de muștar: unul dulce, o idee picant, unul picant și condimentat și unul cu hrean, sezonier. La momentul respectiv aveam deja trei pisici prin casă: Bursuka, Pisli și Aki. Între timp, portofoliul a crescut la trei tipuri de muștar, două tipuri de chutney, doua sosuri iuți și o dulceață de clementine. A apărut și cea de-a patra pisică, Sosi. Toată activitatea, mai puțin pisicile, s-a mutat în laboratorul meu din Jilava.

În urma colaborării cu două crame dragi mie, Catleya și Valea Ascunsă, au apărut doua cupaje private label, gândite să stea fără probleme lângă sosurile condimentate. Întâi a apărut SOSIN roșu 2020 iar la un an a venit și SOSIN alb 2021.

Portofoliul a crescut la 11 sosuri, doua cupaje private label și pregătesc o gama de sosuri iuți premium „ultra” craft, maturate în butoaie de lemn.

Ingrediente:

Filozofia mea e simplă: folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărțite în câteva categorii: boabe, miere, oțet (vin), fructe și legume (în cazul celor două sortimente de chutney). Nu am nevoie și nu folosesc coloranți artificiali, indulcitori sau agenți de îngroșare sintetici.

De exemplu, boabele de muștar negru pe care le folosesc vin din Canada sau ”patria” muștarului. Mierea o primesc de la Gramador, un producător local de miere din Focșani. Vinul alb pe care-l folosesc pentru Ancient ONE este un Sauvignon Blanc de la VinArte.

Craft 100%:

Pentru producție, folosesc o marmită cu agitator (sau cu „elice”, cum i se spune în glumă) cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. I-am recondiționat motorul iar un meșter strungar i-a confecționat o elice nouă. Acum zbârnâie fericită. Borcanele le umplu manual, la fel pun și etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte ușor și fără urme pentru a refolosi borcanele.

La ora actuală, sunt prezent în foarte multe orașe din țară, pe rafturile băcăniilor sau prin intermediul micilor afaceri culinare locale. E foarte posibil să fi gustat deja sosurile meleDacă nu, uită-te pe hartă și vezi unde le găsești în orașul tău. Dacă nu le găsești, scrie-ne și vor ajunge și la tine în oraș.