Politica de retur

In conformitate cu OUG nr.34/2014 si Directiva 2011/83/UE a Uniunii Europene, aveți dreptul de
a returna produsele, fără a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicata de dumneavoastră, in posesia fizica a produselor. 

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informați utilizând o declarație neechivoca trimisa prin e-mail la adresa contact@micacera.ro. Cererea trebuie sa cuprindă obligatoriu numele pe care a fost plasata comanda, adresa de unde doriți ridicarea produselor si numărul de telefon. De asemenea, puteți completa şi transmite electronic FORMULARUL DE RETUR. Va vom transmite fără întârziere prin e-mail confirmarea de primire a cererii de returnare.

Pentru a respecta termenul-limita de retur este suficient sa trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retur înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Daca returnați produsele, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul ca ați ales alta modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, in orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a returna produsele.

Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plata ca şi cea folosita pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului in care v-ați exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea pana la data la care primim înapoi produsele.

Vom recupera produsele prin curier de la adresa comunicata in cererea de returnare.

Va trebui sa suportați costul direct al returnării produselor. Costul este de 25 RON si va fi facturat separat si reținut din suma ce se va returna.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeași stare in care a fost livrat. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire si/sau intervenții neautorizate.

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților şi funcționarii produselor. Orice modificare a stării produselor  ce face imposibila vânzarea produsului ca nou, duce la aplicarea unor taxe de readucere a produselor la starea in care au fost livrate. Taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea inițială a produsului.

Cuantumul taxei va fi comunicat către client la recepționarea produselor deteriorate/modificate.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociații asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare.

Pentru contractele încheiate cu persoane juridice nu se aplica prevederile OUG 34/2014.